keskiviikko 29. huhtikuuta 2009

Kiipeilypuut

keskiviikko 29. huhtikuuta 2009
Ajattelin nyt tänne esitellä poikien aktiviteetteja.
Meillä on tosiaan tällä hetkellä kaksi kiipeilypuuta sisällä ja yksi parvekeella. Tarkoitus oli alun perin tehdä partsille kaiken sään kestävä teline, mutta kirpparilta löytyi (kiitos Ritvalle siitä) suht edullinen puu partsille.
Unelma olisi vielä saada erilaisia hyllyjä seinille, joissa pojat voisivat sitten makoilla ja kiipeillä katon rajaan.

Uusi kattokorkuinen teline meillä on myös hankintalistalla. Ongelma on vain siinä, että meidän täytyy löytää todella tukeva ja kissoja kestävä raapimispuu. Nämä sisällä olevat telineet on jouduttu madaltamaan, sillä ne ovat olleet aivan liian heppoisia poikien käytössä; tasoja on murtunut, välipuut on meneet rikki tai vinoon ja jokainen teline on heilunut todella uhkaavasti puolelta toiselle.

Tämä kiipeilypuu sijaitsee meillä makkarissa. Aamulla Micillä on tapana meitä herätellä raapimalla sydämen kyllyydestä pitkin tolppia.
Mörrin yksi lempi paikoista on myös kiipeilypuun lattiantasossa oleva kolo. Eli sinne mennään aluksi vieraita piiloon ja siellä myös nukutaan suurin osa päivän unista.





Tämä puu on olohuoneen keskipisteenä.. tai siis ainakin poitsuille. Siitä on hyvä seurata liikennettä, tasoilla on kiva nukkua, ikkunalaudalle pääsee myös pötköttelemään.



Mörri nukkuu usein telineen päällä..
Tipahtelee sieltä unissaan alas..
Menee päivänvaloa karkuun etana- asentoon..


Kolossa Mörri on usein imuria piilossa.


Sininen kirpparilöytö käy hyvin parvekeen väritykseen ja tyyliin. Tämä on ollut jo kovassa kyttäyskäytössä, mutta koloon on vielä laitettava esim. kivet painoksi ettei tuuli tai pojat vaan kaada telinettä päin ikkunaa. Yöksi nostamme telineen sitten sisälle, ettei kosteus heti pilaa sitä.


Mici heti menossa mukana :D

tiistai 28. huhtikuuta 2009

Hyvää syntymäpäivää Mici!

tiistai 28. huhtikuuta 2009
Kultapoikamme täyttää tänään 2 vuotta!
Mici sai lahjaksi Almo Naturaa, eilen verkoitetun parvekeen ja käyn tänään vielä kirpparilta katsastamassa yhden kiipeilypuun. Toivotaan vain, että se on vielä siellä myynnissä.

Hyvää syntymäpäivää meidän rakkaalle Micille <3

maanantai 27. huhtikuuta 2009

Parveke vihdoin verkotettu!

maanantai 27. huhtikuuta 2009
Saimme tänä aamuna valmiiksi parvekkeen verkoituksen, jotta pojat pääsevät sinne ulkoilemaan. Verkko on tummanvihreää, mikä sopii talon yleisilmeeseen todella hyvin. Hintaa verkoitukselle ja puulle (missä verkot ovat kiinni) tuli n. 70€. Pituutta parvekkeella on n. 4m. Sivuihin tuli hiukan kapeampaa ja ohuempaa verkkoa, koska alaosa on laitettu ennestään pleksillä. Tässä muutamia kuvia tämän aamun touhuiluista.

Mörriä jännitti tosi paljon ensimmäistä kertaa olla ulkona

Miciä ei kyllä jännittänyt pätkän vertaa :D Oli vain aivan ihanaa ja meinasi mennä ihan reuhaamiseksi ensimmäinen ulkoilu :/

tiistai 21. huhtikuuta 2009

NAM!

tiistai 21. huhtikuuta 2009
Tänään huomasin, että poikien lihavarastot olivat ehtyneet lähes täysin. Lähdin sitten illan kuluksi ostamaan pojille kerralla kunnolla lihaa, niin ei tarvitse heti ensi viikolla olla taas niitä ostelemassa.


Meillä pojat syö nykyisin siis vähintään 1/3 päivän ruoista lihana, mutta Mici syö jopa sen 2/3. Mörri yleensä nukkuu päivät ja Mici on puolestaan silloin valveilla ja usein saa tuolloin herkutella yhdellä lisäaterialla lihaa. Aamuisin ja iltaisin pojat saavat vain teollista märkäruokaa ja muuten on sitten kuivaruokaa tarjolla lisukkeeksi ja huikopalaksi.
Olen iloisesti huomannut, että Mici tulee paljon täydemmäksi lihasta, ei ole jatkuvasti kerjäämässä ruokaa sekä hiekkalaatikon sisältö on paljon inhimillisempi määrällisesti mitä ennen.


Kuitenkin on sanomattakin selvää, että nämä ipanat ovat meille lapsien asemassa, sitä ei käy kieltäminen. Kuten meidän pakastimesta huomaa, että yksi hyllykkö on pyhitetty vain ja ainoastaan poikien ruoille ja minä organisointikykyineen olen pyrkinyt tekemään sen myös meille mahdollisimman helpoksi sekä selkeäksi:


perjantai 17. huhtikuuta 2009

Valjastelua

perjantai 17. huhtikuuta 2009
Tänään on ollut todella kiva ilma ulkona. Vein Micin pihalle nauttimaan ulkoilmasta ja samalla myös naapureista :D Sain joitain kuvia otettua, mutta yksin oli vähän hankalaa taiteilla fleksin, kissan ja kameran kanssa, en muuten suosittele!

Mici on meillä ainut joka valjastelee, Mörri on menneisyytensä vuoksi todella arka emmekä uskalla sitä riskiä ottaa, että herra saisi täyden hepulin valjaissa ja karkaisi.
Tarkoitus olisi mahdollisimman pian verkottaa meidän avoparveke, mutta ilmeisesti kiinteistöön on tulossa pian ikkunoiden vaihto ja ikkunat tuodaan parvekkeen kautta asuntoihin. Eli joutuisimme heti purkamaan verkoituksen :/

Tässä kuitenkin herrasta ja valjastelusta muutamia otoksia:







maanantai 13. huhtikuuta 2009

Apua kaipailisin

maanantai 13. huhtikuuta 2009
Eli 25.4. alkaen on Kokkolassa työväenopiston kevätnäyttely. Jokainen opiston jäsen saa viedä maksimissaan kaksi työtä näytille. Nyt sitten pitäisi päättää mitkä/ mikä työ olisi esittelykelpoinen. Itselläni aavistus on mitkä/ minkä työn voisin viedä, mutta ottaisin mielelläni muiden kommentteja vastaan. Kiitos paljon, jos viitsit vastailla :D

Vaihtoehto 1.
Vesiliukoiset öljyvärit


Vaihtoehto 2.
Vesivärit


Vaihtoehto 3.
Pastelliliidut



Vaihtoehto 4.
Vesiliukoiset öljyvärit

Vaihtoehto 5.
Vesiliukoiset öljyvärit


Vaihtoehto 6.
Vesiliukoiset öljyvärit

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Aktiviteettia

perjantai 10. huhtikuuta 2009
Tänään alkoi tuntumaan siltä, että Mici pomppii pian seinille jos ei saa jotain mielekästä tekemistä. Lopulta otin ämpärin... ja totta kai Mici oli heti menossa mukana.


Laitoin ämpäriin vettä, jonka jälkeen etsin askartelutarvikkeistani puisia, kelluvia helmiä sekä koristekiviä, jotka heitin ämpäriin. Ja Mici oli ihan ihmeissään:


Sitten oli jo pakko kokeilla:


Kun helmi ei sieltä millään lähtenyt mukaan, niin pitihän sitä tarkistaa, jos jostain muualta kautta helmen saisi ämpäristä pois:

Pitkien pinnistelyjen jälkeen nostin Micille yhden helmen pyöriteltäväksi ja kivaa kuuluu olevan vieläkin :) Totesin, että on helpompaa antaa se yksi helmi kun odottaa, että Mici saa juotua ämpärin tyhjäksi helmen vuoksi :D


Oikein hyvää pääsiäistä kaikille täältä vesileikkien tiimellyksestä!

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Viimeistä vietiin!

keskiviikko 8. huhtikuuta 2009
Tänään oli viimeinen Kansalaisopiston maalaus tälle keväälle.. mikä on kyllä todella harmi!

Viimeistä työtä, vesiliukoisilla öljyväreillä, tein yli kuukauden putkeen ja jotenkin en vieläkään ole tyytyväinen. Työ on sinällään ihan onnistunut ensimmäiseksi maisematyöksi, mutta uskon että tyytymättömyyteeni vaikuttaa se, että en erityisemmin pitänyt maiseman maalaamisesta. Muiden tekeminä ne maisemat ovat vain hienompia ja parempia. Taidan olla enemmän modernien töiden tekijä ;) Mutta tämä työ opetti minua tekemisessä enemmän kuin mikään muu aikaisemmin.

tiistai 7. huhtikuuta 2009

Ruokalistat

tiistai 7. huhtikuuta 2009
Nyt kaipaisin kissaihmisten mielipiteitä! Tietysti muutkin saa mielellään kommentoida :)

Eli meillä raakaruokinta on aloitettu pikkuhiljaa viime joulusta saakka ja nyt ollaan siinä pisteessä, että yksi ateria päivässä korvataan raa'alla ruoalla.
Olen ajatellut, että teen kahden viikon, hiukan erilaiset, ruokalistat. Näin tulee pojillekin hiukan vaihtelua, vaikka raaka- aineet ovat samoja.
Possun sydäntä emme ole vielä kokeilleet, mutta se on tulossa ihan lähipäivinä :D
Antakaa ihmeessä vinkkejä, mitä kannattaa kokeilla tai jos olen tyystin unohtanut jonkun lihan. Rahatilanteen vuoksi olen pysytellyt suht "perus lihoissa" joita saa kaupan hyllyiltä.




Eli tässä olisi listat:

VIIKKO 1:

Ma: Naudan jauheliha
Ti: Porsaan kinkkusuikaleita
Ke: Kanasuikaleita
To: Mici: katkarapuja, Mörri: maksa (Mici ei syönyt naudan maksaa lainkaan)
Pe: Porsaan kinkkusuikaleita
La: Seiti
Su: Kanasuikaleita

VIIKKO 2:

Ma: Porsaan sydän (jos kelpaa herroille)
Ti: Kanasuikaleita
Ke: Porsaan kinkkusuikaleita
To: Kanasuikaleita
Pe: Katkaravut, maksa
La: Seiti
Su: Naudan jauheliha

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009

Virkkaus

sunnuntai 5. huhtikuuta 2009
Olin koko viime viikon opettamassa entisellä koulullani keittiösuunnittelua. Koko viikko oli aika leppoisa ja oppilaat kysyivät minulta apua kun sitä tarvitsivat.
Viikon aikana pidin yhden luennon ( minkä "oikea" opettaja toivoi), yks päivä meni opinnäytetöitä katsellessa ja loppuviikosta kävin kaikkien kanssa henkilökohtaisesti luonnokset läpi ja annoin heille miettimisen aiheita.

Itsekin sain jotain aikaiseksi. Virkkasin nimittäin huivin viikon aikana. Huomasin, että minulle tuli oikein pakkomielle virkkaamiselle ja kotonakin hurahti helposti muutama tunti huivin parissa. Vielä huivia pitäisi vähän koristella, mutta käytössä se on jo kovasti ollut. Tällainen siitä lopulta tuli: