maanantai 16. maaliskuuta 2009

Ruokavalio laajenee

maanantai 16. maaliskuuta 2009
Olen pari päivää tutkinut entistä tiiviimmin kissojen raakaruokintaa. Olemme joulun tienoilla aloittaneet varovaisen totuttelun raakoihin lihoihin ja ruokiin, mutta nyt olen paneutunut siihen entistä lujemmin ja hartaammin.

Olin aina ennen pitänyt Miciä meidän ronkelina. Märkäruoista hän on kelpuuttanut täysin vain Lazz hyytelö- ruoat ja uudet Mjau- kissanruoat.
Mörri taas on aina syönyt kaiken mitä on eteen tarjottu.

Sika- nauta jauhelihalla aloitin siis talvella raakaruokinnan ja heti meni myttyyn. Ei kummallekaan kelvannut. Ajattelin silloin, että tästä tulee pitkä ja tuskallinen taival. Eräänä päivänä talvella puolisoni tekin naudan jauhelihasta jotain ruokaa ja kehoitin häntä antamaan sitä pojille ennen paistamista. Yllätys, yllätys; se oli oikein maistuvaa ja kaikki meni hetkessä. Siitä lähtien he saivat aina naudan jauhelihaa kun mekin sitä ruoaksi teimme.
Mörrille maistui todella ahnaasti äidiltäni ja isäpuoleltani saatu hirvenjauheliha, joka tuleekin sitten olemaan sitä harvinaista herkkua :)

Nyt olen hiukan laajentanut ruokintaa. Uutena tuli seiti, jota annan nykyisin joka lauantai pojille. Se oli todellista herkkua kummallekin ja söivät hetkessä kaiken tarjotun.

Tänään ostin maustamatonta kanaa. Puntaroin ensin maksan ja kanan väliltä, mutta ajattelimme että saamme itse syötyä kanan suikaleet jos ei herroille maistu. Sain oikean yllätystuloksen; Mörrille ei kelvannut, mutta Mici hullaantui! En saanut edes pilkkoa suikaleita rauhassa, kun hän hyppi työtasolle (mikä on kiellettyä meillä) ja lopulta yritti tulla syömään suoraan paketista. Päätin sitten niin, että kun Micillä on kana päivä, saa Mörri tuolloin jauhelihaa.

Lähipäivinä on sitten vuorossa se maksa ja katkaravut.

Paljon on vielä työstettävää raakaruokinnassa, mutta olen ollut todella iloinen ja yllättynyt tuloksista.

1 kommenttia:

Nuutu kirjoitti...

Pienestä se on hyvä aloittaa. Meilläkin aloitettiin todella varovaisesti ensin jauhelihalla ja kanalla, sitten seuraavaksi lisäsin mukaan kalkkunan, sitten taas seuraavassa kuussa possun ja lopuksi nauta ja possun sydän. Aluksi laitoin minimaalisen pienet määrät märkäsapuskan mukana aina, ja sitten aloin antamaan enemmän ja enemmän. Seitiä saavat popsia aina kun meillä on kalakeitto päivä. :D Tumpun massu ei oikein aina kalaa (etenkin vaaleaa) siedä, niin sen takia olen sen kanssa vähän varovainen. Maksa ja munuaiset olisi myös nyt ainakin tarkoitus koittaa. Saas nähdä miten niitten kanssa käy, kun tahtoo jäädä jo sellaiset märkäsapuskatkin syömättä jossa on maksaa...Mutta kun osasivat yllättää jo noiden muidenkin kohdalla, niin eihän sitä ikinä tiedä. Maksaa on koitettu jo kerran 2v sitten, joka alkuun sai hyvän vastaanoton Tumpulta, mutta sitten sekin päätti että ihan karseeta tavaraa moinen.