tiistai 21. huhtikuuta 2009

NAM!

tiistai 21. huhtikuuta 2009
Tänään huomasin, että poikien lihavarastot olivat ehtyneet lähes täysin. Lähdin sitten illan kuluksi ostamaan pojille kerralla kunnolla lihaa, niin ei tarvitse heti ensi viikolla olla taas niitä ostelemassa.


Meillä pojat syö nykyisin siis vähintään 1/3 päivän ruoista lihana, mutta Mici syö jopa sen 2/3. Mörri yleensä nukkuu päivät ja Mici on puolestaan silloin valveilla ja usein saa tuolloin herkutella yhdellä lisäaterialla lihaa. Aamuisin ja iltaisin pojat saavat vain teollista märkäruokaa ja muuten on sitten kuivaruokaa tarjolla lisukkeeksi ja huikopalaksi.
Olen iloisesti huomannut, että Mici tulee paljon täydemmäksi lihasta, ei ole jatkuvasti kerjäämässä ruokaa sekä hiekkalaatikon sisältö on paljon inhimillisempi määrällisesti mitä ennen.


Kuitenkin on sanomattakin selvää, että nämä ipanat ovat meille lapsien asemassa, sitä ei käy kieltäminen. Kuten meidän pakastimesta huomaa, että yksi hyllykkö on pyhitetty vain ja ainoastaan poikien ruoille ja minä organisointikykyineen olen pyrkinyt tekemään sen myös meille mahdollisimman helpoksi sekä selkeäksi:


6 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...

Teillä on ruoka kätevän näköisissä annospakkauksissa. :)

SinikkaHelena kirjoitti...

Sanompa vain,että voihan pojat,herran metkut "gurmeiluissanne".Ennen vanhaan kisulien tyytyminen annosjämiin muiden lautasilta.Kyllä poikien kelpaa..

Menina kirjoitti...

Ihailtavaa organisointia! Voi kunpa meilläkin voisi pakastaa lihat.

Liha tosiaan täyttää ne masut! Nämä kaverukset on vaikka syömättä koko päivän, että voivat sitten illalla mässätä jos possunsydäntä tiedossa (eläisivät vain sillä). Laitoin taas kokeeksi sydäntä pakkaseen, josko tottuisivat vähän pakastetun lihan makuun.

Lendi kirjoitti...

Mörri on tosiaan meillä semmonen, että ei syö mitään ruokaa kylmänä. Lihat laitan aamulla jääkaappiin ja päivällä otan huoneenlämpöön. Jos on vielä suht kylmää, niin saatan mikrossa käyttää.
Ruoka saa kyllä vaikka seisoa sen 7 tuntua kupissa, niin vielä se tyytyväisenä söisi ateriansa, mutta kylmänä ei koske.

Nuutu kirjoitti...

Mici nousee nähtävästi samalla tavalla kerjäämään ruokaa kaappeja ja laatikoita vasten kuin meillä Lurkki. Lihojen pussittamista valvoo aina Tumppu ja Nuu Nuu vuorotellen siinä pöydällä istuen. Saa olla tarkkana ettei pojat syö kuormasta xD

Noi laatikot joissa lukee lihan nimi, on hyvä keksintö. Mulla on myös ollut tarkoitus jotain tuon tyylistä ratkasua omaan pakastimeen, kunhan saadaan lopultakin se yksi hylly kokonaan kissojen käyttöön. Nyt ovat aina jokainen laatu erillisessä pussissa (ja lihat siellä sisällä tietty jokainen annos pienessä pakastepussissa), ja joskus pitää miettiä että mitäs missäkin pussissa nyt olikaan <:D

Lendi kirjoitti...

Nuutu: Olen kyllä ollu tosi tyyyväinen tuohon pakastimen järjestykseen, yksinkertainen ja toimiva. Itselläkin oli ennen pusseissa ja piti muutamat kerrat miettiä, että mitäs tässä nyt sitten olikaan.
Mutta itse kun en voi sietää sellaista "missäs se nyt olikaan" ajatusta, niin piti tilalle kehittää jotain toimivampaa :D