tiistai 5. tammikuuta 2010

Hormonaalisista häiriöistä nilkuttamiseen...

tiistai 5. tammikuuta 2010
Palvelusväki on saanut päät pyörällä seurata kolmikon menoa ja tekemisiä. Gastonin mahavaivoista selvittyämme saimme huokaista helpotuksesta... Ehkä vai viikon verran.


Micillä on todettu viime kesänä hormoonihäiriö, josta olen täällä jo aikaisemminkin kertonut. Eli hän nassuttelee vatsastaan karvat aivan millin mittaisiksi. Tähän hän saikin lääkettä, josta ei ollut mitään apua. Myöskään Feliway ei tilannetta (ainakaan aikaisemmin) auttanut.

Nyt kun Gastonin miehisyys ja ego alkaa olemaan suurempia kuin vaa'asta voisi uskoa, on Micillä alkanut olemaan aika hermoja raaastavat ajat. Hän on nassuttanut koko mahan paljaaksi, osittain takajat sekä kainalot ja nappuloiden kerjäämisestä on tullut kokopäiväinen työ! Harmi kun siitä ei palkkaa saa...

Micin turkki on myös vaihtumisen vuoksi todella surkeassa kunnossa ja hän on muutenkin vaikuttanut apaattiselta ja hiukan jopa poissaolevalta. Valitettavasti minulla ei ole kissapsykologin tutkintoa, niin en voi tätä paremmin hänen käytöstään tulkita.


Mici pestiinkin eilen laimennetulla Sensitive Fairylla ja karva on nyt paljon paremmassa kunnossa. Myös Mici nautti suunnattomasti saamastaan pesusta ja huomiosta. Nyt hän saakin extra huomiota meiltä, että jäisi se nassuttaminen ja stressaaminen hiukan vähemmälle.
Tästä rakkausvideosta näkyy myös Micin otsassa paljos läntti. Emme tiedä onko se tullut nujutessa veljiensä kanssa vai onko pesuinto mennyt jälleen hiukan yli.Gaston puolestaan aloitti viime perjantaina takajalan nilkuttamisen. Syytä siihen ei tiedetä, mutta epäilemme jälleen kerran tämänkin olevan kisailujen tuotosta. Toinen vaihtoehto jonka kasvattaja vinkkasi voi olla kalkin puutos.

Kuitenkaan jalka ei ole niin kipeä etteikö Mr. G pystyisi vetelemään rallia tai jahtaamaan isoja poikia takaa. Eli mistään hidastavasta tai todella kipeästä vaivasta ei ole kysymys.

Gaston saa nyt parina päivänä hiukan lisää munankuorijauhetta, vaikka nilkuttaminen on jo lähes poissa kuvioista.
Kuten videosta näkee, hauskaa on :D


Gaston odotteleekin jo lähtöä eläinlääkärille. Aika miehisyyden poistoon on varattu 18 päivä tammikuuta klo. 16.00. Myös Feliway palasi tänään pistorasiaan ihan vain Micille tuomaan mahdollista helpotusta.


Mörrin ainut "vaiva" on ollut kieltäytyminen matokuurista. Mici ja Gaston söivät Axilurin kiltisti ruoan seassa, mutta Mörrille emme saaneet tablettia tavalla tai toisella. Vielä on kokeilun edessä tabletin sekoitus voihin ja pyyhkäisy etutassuihin ;)

11 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Voi pientä nassuttelijaa...mites se noin? Kuva on kyllä mainio, ja Mici saa myötätuntoa osakseen.

Kuovi kirjoitti...

Juu, ihan näyttää tutulta tuo hennon pinkki paljas iho, samaahan oli Juusolla aiemmin... Juuso tosin rajoitti tuon jyrsimisen pelkästään massuunsa. Jotain hormooneja söi jonkin aikaa vaivaansa, mutta ei niistä oikein tuntunut suuremmin apua olevan :( Onneksi tuo ei kuitenkaan ole vaarallista, vaikka näyttääkin välillä aika kurjalta! Nyt Juusolla on masussakin upean valkoinen pitkä karva, joten ehkä teilläkin vielä "kasvetaan" pois tuosta. Keväisin tahtoo yhäkin alkaa vähän levottomuuksissaan nassuttaa, mutta yleensä masun nyppimisvimman saa katkaistua, kun muutaman kerran kieltää sitä huomatessaan ;)

luolaleijona kirjoitti...

Hmm.. Olin jo täysin unohtunut, mutta Aslan konkkasi päivän-parin verran kahteen tai kolmeen otteeseen suunnilleen tuossa iässä. Epäilin myöskin liian rajua leikkimistä tai kalkinpuutosta vaikka kalkkia ruokaan lisäilinkin, mutta nyt jälkeenpäin olen melko varma että kyse oli pitkän pojan kasvukivuista. Ne tapaukset kun sattuivat kovimpaan kasvupyrähdykseen ja loppuivat kuin itsestään juuri ennen kuin olisin vienyt sen eläinlääkäriin.

Extrahuomio tekee Micille varmasti hyvää :) Ja se Gastonin operaatio myös.

Lendi kirjoitti...

Pirjo: Kuulemma vaiva on jopa yleinen leikatuilla pojilla sekä tytöillä. Kun tietäisikin asiasta tarkemmin, niin olisi hieno asia. Päänsisäisestä vaivasta on kuitenkin kysymys.
Mitenkään vaarallinenhan vaiva ei ole, mutta lähinnä säälittävä :/ Toivotaan nyt että Feliway ja Gastonin leikkaus edes vähän tätä hormoonihirviötä auttaisi.

Kuovi: mekin ollaan nyt alettu kieltämään Miciä ja keksimään heti muuta tekemistä.
Se voi olla, että ikä tekee lopulta sen tehtävän ja tämä ko. intohimo jää taka- alalle ;)

Luolaleijona: Minä mietin myös tuota kasvukipuvaihtoehtoa, mutta unohdettiin se sitten täysin. Mietittiin että koskaan ei ole mistään luettu kissojen kasvukivuista, niin ajateltiin meidän vain kuvittelevan :D Nyt Gaston on kyllä kasvanut joten sopisi yksiin nilkuttamisen syyksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat on taas videot !! Ja hauskaa on pojilla, mikäs on ollessa kun huolto pelaa ja palvelut toimivat :))

Elina V. kirjoitti...

Suloiset videot <3. Kaikki symbatiani Micille, toivotaan että herran turkki kasvaisi nopeasti takaisin...

Anonyymi kirjoitti...

Voi toisen paljasta mahaa. :( Tosiaan, vaikka ei olekaan niin vakava vaiva niin vähän säälittää toisen puolesta. Toivottavasti kaveri saa pian turkkinsa takaisin. Ihmeellistä, mitä juttuja nuo kissat pienessä päässään keksivät. Onneksi meidän Lilja ei ole mikään stressaaja, koska mamma on varsinainen stressihirmu.

Nuo videot ovat aina hirmu suloisia!

Lendi kirjoitti...

Mici on nyt saanut extra huomiota ja rakkautta <3 Tänään alkaa Feliwayn vaikutus olemaan koko taloudessa, joten pidetään silmällä Micin käytöstä.
Kohta kuitenkin helpottaa kun Gastonilta lähtee pallit. Miciä selkeästi on alkanut ärsyttämään Kassun läsnäolo liian lähellä, esim. ruokailessa. Silloin Mici lähtee tyynesti pois paikalta, eli onneksi täällä ei sentään tapella.

Tämä hormoonihäiriö on siitä todella rasittava, kun siihen ei varsinaista hoitoa ole :/

Kirsti Järvensivu kirjoitti...

Heipsan kissapesueen "äityli"!En ymmärrä/tiedä kissojen hoidosta juuri mitään, mutta oletko kokeillut tuohon Micin ihovaivaan homeopatiaa? Olen koiramaailmassa itse kokeillut omalle karvaturrilleni, jolla ihovaivoja esiintyy, homeopaattisia valmisteita(eläinhomeopaatin määrämiä) ja kokenut ne hyviksi. Haiman vajaatoimintakin moista vaivaa saattaa aiheuttaa. Tosin en kisujen ongelmista mitään tiedä - mutta ajattelin vain kysäistä:) Ihania videopätkiä!

Lendi kirjoitti...

Kippura: Täytyy kyllä sanoa että ei ole käynyt mielessäkään! Pitääpäs ottaa asiasta selvää enemmän :) Kiitos paljon vinkistä! Mici voi nyt hiukan paremmin. Feliwaysta on ollut paljon apua ja onneksi Gastonin leikkaus lähestyy.

Kirsti Järvensivu kirjoitti...

Vielä Micille vinkkejä. Meidän pesueessa käytetään paljon luonnonmukaisia hoitotapoja - sekä ihmisille että eläimille. Meidän mäyrispoika on saanut apua iho-ongelmaansa (joka on hyvin samantapainen kuin Micillä)homeopaattisista valmisteista, akupunktiosta ja luomuruoasta. Jotkut viisaat väittävät, että kuivaruoka ei olisi eläintenkään ruokaa eli pehmytsapuskaa ja mahd."puhdasta", jossa olisi riittävästi vit.+mineraaleja. Symppiksellä on luomuöljy, jota lisäilen pehmyt ruokaan ja se sopii sekä koiruille että kisuilla. Koulutettu eläinhomeopaatti antaa kyllä hyvät ruokintaohjeetkin ja vinkit. Rapsuja Micille!