maanantai 15. kesäkuuta 2009

Menu uusiutuu

maanantai 15. kesäkuuta 2009
Pojille on taas viikkojen aikana kehitelty uusi, kahden viikon menu :)


Tarkoituksena olisi nyt, että joka toinen päivä olisi 2/3 aterioista lihana ja joka toinen päivä 1/3. Lisäksi tuolloin 2/3 liha päivänä pojat saavat täydet annokset Multicat:tia ja 1/3 päivinä puolikkaat annokset. Kerran viikossa he saavat myös kalaöljykapset pitämään huolta turkista ja ihosta.
Sunnuntai onkin listoissa VP päivä, eli silloin voi kokeilla tarjota uusia lihoja tai syöttää niitä pois, mitä on eniten pakkasessa säilössä.

Märkäruokana pojat on syöneet Mjaun hyytelötetroja, toisinaan esim. Almoa, Felineä, Applawsia, mutta kuitenkin niistä suurinosa on jäänyt syömättä. Tuo tonnikala ei ole koskaan ollut kummankaan suosikki ja todella moni noista ruoista pohjautuu fisulle.
Jos 1/3 päivänänä korvaan Mjaun märänruoan esim. Almo Naturella, saavat tuolloin myös täyden annoksen Multicat:tia.



Raksubaari aukeaa tosiaan vaan yöksi. Raksuina on ollut millon mitäkin ja tällä viikolla lähtee tilaus Orijenin- ja Acanan raksuihin. Uskon, että niissä tulemme myös pysymään pidemmän aikaa, kun kerralla saa tilattua isommat määrän. Raksujen suhteen meillä ei olla koskaan nirsoiltu!

Lihoissa meillä ei ole ollut niin laajaa kirjoa, mitä olisin toivonut, mutta jospa se siitä vielä laajenisi. Pojat on selvästi alkaneet nirsoilemaan uusien lihojen kohdalla, Mici varsinkin. Sitten on niitä lihoja, mitä toinen syö ja toinen ei :D Kanan filesuikaleen, possun ahteri ja sei on ehdottomia ykkösiä meillä. Mörrille maksa on herkkua ja Micille katkaravut. Mörri on alkanut myös possun sydäntä syömään paremmin mitä alussa, Mici ei käy edes kuppia haistamassa lähempää.

Nyt yritän syöttää karjalanpaistin nautaa ja possua, mutta ei vaan meinaa mennä kurkusta alas. Yöksi jätänkin kasan kyseisiä lihoja ja vain vähän märkäruokaa ja nappuloita.. Pakkosyöttöä :D
Kalkkuna on myös testaamatta, joten on niille sunnuntain VP päiville heti tulossa täyttöä :D

15 kommenttia:

Menina kirjoitti...

Suloisia nämä Micin rötköttelykuvat - hää on naatiskelija :)

Teillähän edistytään vauhdilla!
Meilläkään ei karjalanpaistit uppoa. Vaikeaa saada näille mitään muuta maistumaan, kun se possunsydän vie aina kaikesta voiton.
Kalkkunamössö meni pahimpaan nälkään, mutta loput jätettiin lautaselle ja toisella aterialla alkoi jo maistumaan ilmeisesti pahville ;)
Mutta nirsoilu menee näemmä kausittain.
Tuo VP-päivä onkin hyvä, ehkä meidänkin pitäisi ottaa käyttöön :)

Minäkin uskaltauduin kokeilemaan noita Mjaun tetroja (tölkit tuttuja), vaikka tuoteselosteessa lukee edelleen sokeri ja viljat... Luotin nyt sitten tällä kertaa siihen, että niitä ei pitäisi kuitenkaan siinä oleman ;)

Tosi kiva tämä uusi ulkoasu :)
Olisitko muuten pystynyt muuttamaan tämän kommentoinnin asetuksista niin, että kommenttilaatikko aukeaa omaan ikkunaansa?
Siihen pystyisi vastaamaan Firefoxillakin. Jostakin kumman syystä en pääse nyt vastaamaan kuin Explorerilla ja tämänkin kanssa pitää aina yrittää kahteen kertaan ennen kuin menee läpi, kummallista...

Lendi kirjoitti...

Tadaa :D löytyi ponnahdusikkuna ihan tuolta omista asetuksista :) Tämä onkin paljon parempi vaihtoehto.

Itsekin pidän uudesta ulkoasusta, kiitos vaan! Hyvin minun näköinen..
Micce on sellainen show- mies kun sille päälle sattuu ja sillon se kyllä näyttää parhaimmat puolensa.. eli mahansa :D

Ei ollu paistit uponnu edes yön aikaan. Se on kyllä jännä, miten possun kinkku käy, mutta itse possu ei :/ No, huomenna teen meille karjalanpaistin :) Pysyttelen nyt sitten noissa tutuissa jutuissa ja kokeilen sillon tällön uusia lihoja.

Meillä taas nuo Mjaun tölkit tai pateet ei mene. Kaikki jää syömättä! Nuo hyytelöt on sitten ihan in.
Toivon tosiaan minäkin, että sitä sokeria ja viljaa ei niissä ole :/

Menina kirjoitti...

No niin testataan...

Menina kirjoitti...

... ja toimii! :D

Tuo masu onkin juuri niiin ihanan vastustamaton! Luojan kiitos edes Kisu antaa rapsutella mahaansa nykyään mielin määrin, muutenhan pitäisi ruveta käymään vieraissa hihhii ;)

Ei meilläkään noita kokeiluja kovin tiheään tehdä. Niiden tuloksena saa palvelusväki monesti syödä herrasväen "tähteet" :D

Nuutu kirjoitti...

Micin massu on kyllä niin ihanasti näytillä, että väkisinkin karkaa hymy huulille :D

Meillä on kanssa täällä meneillään taas ruokaremppaa.
Justiin kun kuukausi sitten sain tehtyä hienot listat kissojen ruokakaapin oveen, niin eiköhän aloiteta sama homma ja suunnittelu alusta. <:D
Väliaikaista listaa olen nyt toista päivää suunnitellut. Koitetaan nyt ottaa sitten munuainen ainakin listalle, jos vaikka olisi tässä 2.5 vuoden aikana mieli muuttunut ja sekin uppoaisi jätkiin. :D
Tuota karjalanpaistia olen monesti meinannut myös ostaa, mutta aina sekin on vain jäänyt ja jäänyt.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa poikien menu! Meillä on varmaan ikuisena tavoitteena lihaosuuden lisääminen, mutta jotenkin se pakasteiden sulattaminen tuntuu olevan niin kauhean ylivoimaista, vaikka oikeastihan se on ihan helppoa. Meillä jopa lihat yleensä kelpaavat ihan hyvin, joten senkään suhteen ei ole ongelmaa. Ehkä Mörri ja Micikin vähitellen taipuvat, jos sisukkaasti jatkat pakkosyöttöä. Kissat kai harvemmin heti ekoilla kerroilla kelpuuttavat uutuuksia herkuikseen.

Lendi kirjoitti...

Menina: Hienoa, että saat nyt kommentit ilman turhia kommelluksia :) Meillä muuten kumpikin tykkää masun rapsuttelusta tosi paljon, Mörri oikein heittäytyy selälleen kainaloon ja kerjää rapsutusta.

Nuutu: Eikö ole kumma, että listojen tekemiseen saa kyllä aikaa tuhrautumaan.. meillä on menny viikkoja! Aina on jotain pieniä muutoksia tullu eteen ja ei kun alota taas lähes alusta :) Raskasta olla kissojen omistaja :D

Hra Mäykynen: Itselle tuo lihojen sulattaminen on ollu jotenkin helpompaa mitä sottaiset märkäruoat. En voi vaan sietää sotkeutuneita tetroja ym. :D

Mörri kyllä yleensä sinnikkäiden tarjoilujen jälkeen alkaa syömään vaikka matoja jos sille päälle sattuu ;) Niin kävi sydämenkin kanssa. Onneksi kuitenkin on ihan hyvä lista jo ennestään tarjottavia lihoja.
Sen kyllä tiedän, että kun se odotettu pentu saapuu taloon, niin hänet tullaan totuttamaan pennusta saakka lihaan.. kaikissa eri muodoissa.
Näin sitä vaan itsekin oppii :)

Lendi kirjoitti...

.. Kuten edellisessä epäilin: Mörrille kun iski nälkä, hän vetäisi karjalanpaisti lautasen tyhjäksi :D

Nuutu kirjoitti...

Hmm, oli tullut sähköpostiin viesti että olit jättänyt kommentin meidän blogiin uusimpaan tekstiin, mutta sitä ei kuitenkaan näy. Kettuileeko toi blogi taas vai onkohan se jäänyt jostain syystä julkaisematta...

Lendi kirjoitti...

Nuutu: uusi yritys tehty :)

Kuovi kirjoitti...

Tällä blogissahan onkin komeita kissoja! Itselläni on "tavallinen" maatiaiskissa (oli pakko laittaa tuo tavallinen-sana lainausmerkkeihin, Juuso nimittäin on sellainen persoona, ettei tuota sanaa voi oikein kohdallaan käyttää :D ), mutta rrakastan muhkeita Maine Coon-tyyppisiä kissoja, ovat jotenkin niin vaikuttavan näköisiä! Vaikka eipä tuo meitin Juusokaan mistään ihan pienimmästä päästä tosiaankaan ole, päinvastoin on maatiaiseksi hurjan suurikokoinen!

Meilläkin on tuo ruokavalioasia ajankohtainen, tosin laihdutus-näkökulmasta. Juusolla kun alkaa tuota ikää jo olla ja lievä nivelrikko niin pitäisi saada tuhtia massua vähän pienemmäksi, etteivät jalat rasitu. Mutta saa silti iltaisin noin ruokalusikallisen kalaa, kanaa tai kalkkunaa. Ainakin meillä tuo kalkkuna on Juuson ehdoton lempiruoka! Sitä paistettaessa ei ukko meinaa pysyä nahoissaan :D

Lendi kirjoitti...

Kuovi: Meille on tosiaan maine coon poika odotusjonossa eräässä kissalassa, vaan vielä ei ole sitä oikeaa sieltä syntynyt. Oikealla tarkoitan sinisen tai hopean jotain variaatiota :)

Meillä ei kummallakaan ole vielä ylimääräistä ollut, vaan lihan myötä Mörriltä on silti tippunut painoa noin kilon verran viime joulusta. Mici taas on muuttunut ruumiinrakenteeltaan paljon lihaksikkaammaksi ja jäntevämmäksi.
Hänellä oli pieni roikkumassu, mutta sekin on lähes hävinnyt oikeastaan sen jälkeen kun raksubaari laitettiin päiviksi kiinni :)

Kuovi kirjoitti...

Juuso söi aiemmin ihan noita marketin kissanruokia, mutta nyt ollaan siirrytty eläinlääkärin laihismärkä- ja kuivaruokaan ja eläinkaupasta haetaan välillä Almo Naturea ja sitten on tosiaan tuo illan "lihaherkku". Ja tietysti monivitamiinia, nivelravinnelisää ja tarvittaessa öljyä. Aiemmin meillä oli lihaherkkuna porsaan kieltä ja sydäntä, mutta nyt on tosiaan vaihdettu kevyempään kanaan ja kalkkunaan, tosin lohta saa aika usein vaikka se onkin suhteellisen rasvaista, mutta se rasvahan on vaan hyväksi.

Ennen laihista Juusolla oli koko ajan raksuja tarjolla ja kosteaakin ruokaa sai oikeastaan aina kun pyysi. Nyt Juusolla on ruoka-ajat: jaan päivän raksumäärän kolmeen osaan, joista yhden saa aamulla, toisen illalla ja kolmannen juuri ennen nukkumaanmenoa. Lisäksi aamulla hieman märkäruokaa ja alkuillasta tuo lihaherkku. Vie vaan kissalta aikaa tottua tuohon muutokseen: yhä 2,5 kuukauden laihiksen jälkeen jaksaa maukua sitä ruokaa AIVAN KOKO AJAN! Tuntuu, ettei Juuso enää mitään muuta osaa ajatellakaan!

Kuovi kirjoitti...

Niin juu: ja piti vielä sanoa, että olisi niin ihana, kun meillekin voisi ottaa toisenkin kissan (tietysti sellaisen Maine Coonin ;) ), mutta Juuso on tottunut olemaan ainoana kissana koko 14-vuotisen elämänsä ajan. Ei oikein hallitse noita sosiaalisia kiemuroita vaan pihalla ollessaankin kissan huomatessaan pörhistää heti karvansa ja mouruten ajaa toisen pois... En siis usko, että ikinä oppisi nauttimaan toisen kissan seurasta, korkeintaan sietämään. Niinpä se saa olla meidän perheen ainokainen koko elämänsä ajan :)

Lendi kirjoitti...

Kuovi: Kyllä coonit on aivan ihania <3 Itse kyllä ottaisin mielelläni vielä balineesin tai jonkun muun itämaisen, mutta avokki ei niistä niin välitä. Hän on taas toivonut aina ruskeanaamioista pyhää birmaa. Maine coonit olikin sellainen rotu johon kumpikin hullaantui :)

Ruoka- asiat tuntuu olevan sellaiset, mitkä ei näytä tulevan koskaan valmiiksi :D Aina on jotain parannettavaa.
Nyt yritän malttaa pysyä tässä menussa pidemmän aikaa ja sitten joskus (luultavasti kun se pentu tulee) alkaa muokkaamaan niin, että joka päivä olisi 2/3 aterioista lihana.