lauantai 30. tammikuuta 2010

Aikataulutusta ja tulevia muutoksia

lauantai 30. tammikuuta 2010
Aamumme alkaa nykyisin klo. 6.30. kun Gaston tuntee mahassaan ammottavaa tyhjyyttä. Yleensä kasvojeni lähettyviltä kuuluu: "Ä-ä-ä-ää", kun ääni käheänä yritetään ilmoittaa palvelun pelaamattomuudesta.


Mikäli kähinä ei auta ottaa Kassu järeemmät aseet käyttöön: internetpiuha! Sitä kun räppää, niin jo alkaa tapahtumaan. Toisinaan käy myös niin ikävästi, että tästä hyvästä joutuu makuuhuoneen ulkopuolelle eikä ole tietoakaan mistään aamiaisesta.


Mikäli aamupala tulee sovitusti klo. 6.30. niin sen jälkeen voi vielä koko porukka ottaa pienet tirsat ja yleensä Gaston saa järisyttäviä rakkauskohtauksia tuohon aikaan. Mutta viimeistään klo. 7.30. on aika nousta lopullisesti.
Kaikista parasta kuitenkin olisi, että palvelusväki heräisi klo. 5.30. kuten aamuvuoro viikkoina tapahtuukin.


Palvelusväki on huomannut, että kun Mici on innoissaan, sitä enemmän nassutellaan. Eli olemme yrittäneet olla innostamatta häntä, saati johtaa harhaan.
Mici saa aamiaisen samaan aikaan kuin Gaston, mutta ikäväkseen olemme saaneet huomata, että Gaston pyrkii häiritsemään Micin ruokailuja jatkuvasti. Tähän meidän täytyykin paneutua vielä enemmän, jotta Mici saa mukavat oltavat ruokailla.
Mörri syö olohuoneessa, sillä hän ei suostu syömään pikkupoikien kanssa samaan aikaan ja saati samassa paikassa.


Gaston syö n. 5 x päivässä ja isot pojat... noh, välillä kolme ja välillä viisi. Eli Gastonin tulon myötä myös poikien ruoka- ajat ovat hämärtyneet ja tähän on myös tulossa muutos.

Micin päivät menevät kerjätessä nappuloita, vaikka niitä saa vasta klo. 20.30. jälkeen. Tähän on tehty nyt selkeä rytmi niin, että ensin käydään ulkoilemassa ja sitten vasta nappuloita.
Valitettavasti nyt ulkoilut ovat olleet vähässä, sillä pakkanen on paukkunut koko viikon.

Eli yhteenvetona voin todeta, että olemme nyt saaneet tutkittua mikä vielä mättää ja meillä on tekemistä saada Micille mahdollisimman stressitön ympäristö. Nyt aloitamme hiomaan ruokailuaikoja sekä mietimme miten pojat sijoitellaa ruokailemaan.

9 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Hienoja lähikuvia!

Ruokailujen kanssa on tosiaan välillä ongelmia: yksi söisi milloin vain, toinen ei mitä tahansa ja kolmas vain silloin, kun on hereillä, vähän.Yritä siinä sitten pitää ruoka-aikoja...:)

Sirpa kirjoitti...

Tsemppiä ruokajärjestelyihin! Kollolla on sama tyyli, että se rämppää johtoja, kaapinovia, muovipusseja, mitä vain millä saisi lisää huomiota ja nopeammin ruokaa. :D Ja käheä ä-ä-ä-ää kaikuu täälläkin, paitsi jos on kyse kanamärkäruoasta, sillä silloin on "sanavarastossa" maumaumauuuu.

Nasti kirjoitti...

Ohoh, en mää enää erota että kumpi on Mörri ja kumpi Gaston. On tainnut pikkukaveri miehistyä (vaikka vehkeet lähtivätkin). Mä muuten aattelin että ens viikolla voisin joku ilta tulla käymään? Näkisin nuo velikullatkin.

Lendi kirjoitti...

Pirjo: Meillä on sama ongelma, että nukkuuvat vähän eri aikoihin ja syövät myös eri aikoihin. Pitää yrittää vaan kovasti järkätä jotain ;)

Sirpa: Joo, se ääää:n änkyttäminen on kyllä vallan huvittavan kuuloista :D Gaston on muutenkin kova juttelemaan, mutta kyllä se ääni vie kaikista voiton ;)

Nasti: Tässä postauksessa kaikissa raitapaita- kuvissa esiintyy Gaston :D On ne aivan erinäköisiä, Mörri on sellainen valtava pallo ja pienempi mitä Kassu. Kassu on isoin, mutta ruipeloin. Niin ja Mörri on paljon tummempi mitä Kassu on.

Tule vaan käymään! Olenkin aamuvuorossa, eli pääsen jo 15.00. kotiin. Ilmoita vaan mikä päivä tulisit :)

Hra Mäykynen kirjoitti...

Meillä on nyt myös ruokaongelma. Aiemmin Mäykynen söi neljä kertaa päivässä ja joka päivä suunnilleen saman määrän ruokaan. Nyt Elli syö 4-5 kertaa päivässä penturuokaa ja Mäykysen pitäisi syödä omiaan. Tosiasiassa Mäykynen syö myös Ellin ruoan jämiä enkä enää oikein ole kärryillä paljonko herra päivän mittaan syö. Saa nähdä millaiset seuraukset tällä on...

luolaleijona kirjoitti...

Meilläkin räppäillään esineitä aamulla jos henkilökunta nukkuu liian pitkään - Aslan on keksinyt, että ihmisistä lähtee hienosti ääntä kun yrittää tiputtaa julistetta seinältä! Onneksi meidän aamuherättelyt on sen verran hienovaraisia että useimmiten voi jatkaa unia.

^ ja ^^, toivottavasti löydätte kumpainenkin toimivat ruokajärjestelyt. Joku voisi keksiä vaikka kannellisen kissan ruokakupin joka aukeaa vasta kun oikeaa mikrosirukaulapantaa kantava kissa ilmestyy sen viereen.. *Kas*, minähän keksin sen juuri x) Nyt kun vain joku rakentaa sen ja alkaa myydä sitä.

Hra Mäykynen kirjoitti...

Tuollainen luolaleijonan kuvaama systeemi on jo myynnissä ainakin Catvet-eläinlääkäriasemalla. Eikä kissa tarvitse edes pantaa, vaan pelkkä tavallinen mikrosiru riittää ja sellainenhan monilla kissoilla on jo entuudestaan. Kyse oli kyllä puumökistä tms jonka luukku aukesi oikean kissan tullessa paikalle, mutta onhan tuo lähellä kannellista ruokakuppia. Mutta jos nyt kuitenkin kahden kissan ruokinnasta yrittäisi selviytyä enemmän perinteisin keinoin...

luolaleijona kirjoitti...

^ Olisihan se pitänyt arvata ^^D

Lendi kirjoitti...

Olisikin aika kätevä tuollainen kuppisysteemi. Mutta sen mikrosirukupin pitäisi mennä heti kiinni kun oikea kissa lähtee tai AJETAAN pois.

Mici on nyt syönyt "pääaterian" aina makkarissa ja saanut nappuloita silloin kun olen Gastonin kanssa pihalla. Jospa tämä alkaisi tästä muotoutumaan ja saataisiin vielä ruokarauha perheeseen ;)