keskiviikko 22. heinäkuuta 2009

Lintuja ja lääkintää

keskiviikko 22. heinäkuuta 2009
Avokki vietti Micin kanssa isi-poika päivää katselemalla netistä lintuja, toki äänien kera.
Onneksi otti myös kuvia minun blogi tarpeisiin tapahtuneesta :D

Meillä siis jako menee niin, että Mici on äitin poika ja Mörri täysin isin lumoissa. Useasti aikaisemmin nämä rakkauden kohteet vaihteli poikien välillä, vaan nyt näyttäisi lempparit löytyneen.

Kävimme eilen eläinlääkärissä otattamassa poikien rokotusten tehosteet ja näyttämässä Micin kaljuja. Micillä on siis loppu keväästä ilmaantunut kaljuja, symmetrisiä länttejä mahaan.
Hän itse napertaa ne hampaillaan ja odotimme aikamme, että tämä vaihe olisi mennyt ohi.
Mitenkään huolissaan emme olleet, sillä iho ei ole ollut rikki, ei kuiva, karva on äärimmäisen kaunis ja muutenkin kaikki muu on ollut erittäin kohdallaan.

Kävimme KokkoVetistä (mikä jää meidän pysyväksi lääkäriksi) ja hän kertoi, että leikattujen urosten kohdalla tämä on yleinen vaiva. Eli "hormoonien hyrrääminen" ilmenee näinkin hassulla tavalla keväällä ja kesällä :D Tai lähinnä se on pään sisäinen vaiva leikkauksesta huolimatta.

Nyt Mici saa tyttökissoille- sekä koirille tarkoitettua kiimanestolääkettä kerran viikossa 1/2 tablettia. Lääke on nimeltään Perlutex vet 5mg. Luultavasti Mici tulee syömään näitä koko nuoruutensa aina keväisin ja kesäisin.
Jotenkin pidämme tätä vaivaa hiukan huvittavana ;) Toki ihanaa, että tämäkin selvisi!

Ruokailun suhteen on myös tullut pientä muutosta. Poitsu syö nykyisin sen 2/3 päivän ruoasta lihana :) Koko porukka on kyllä tähän järjestelyyn ollut erittäin tyytyväinen.

Aamuisin listalla: maksa, katkarapu ja sei (1 x vko) ja muuten; kana, kalkkuna, possu, sydän.
Päivällä: Mjau
Iltaisin listalla: Kanan- ja kalkkunan jauhelihaa (eläimille tarkoitettua).
Saatan sotkea mukaan myös märkäruokaa, jolloin Mici syö paremmin.
Nappuloina yöksi Orijen ja Acana.

Eläinlääkäri huomautti pienestä punoituksesta Micin ikenissä (tullut Orijenin ja Acanan myötä) ja ehdotti sitten nappuloita, joissa ientulehdusta estävä vaikutus..?!
Näin sitä lääkäriä uskottiin ja aloin tiedustelemaan hyviä ko. nappuloita, kunnes minulle ehdotettiin kieltä. Itse löin päätä pöytään siinä vaiheessa ja ihmettelinkin jälkeenpäin että lähes 100% raakaruoan syöjille ehdotettiin nappuloita...! Mutta tästä on ennenkin keskusteltu, että ei eläinlääkärit ole ravintoasiantuntijoita, mitä itse toki toivoisin.
Eli keili on myös tulossa ruokavalioon, heti kun kauppaan ehdin :) Kuten myös ne luiset lihat.. sitten joskus ;)

5 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hih, Micin vaivat on olleet siis sitä kuuluisaa "sisäistä kutinaa jota ei voi raapia" :D Jospa se nyt alkais helpottaa.

Lendi kirjoitti...

No niin varmaan on :D Ei onneksi ollut vaarallinen vaiva, esteettisesti vain hassu :) Niitä kaljujahan sillon kahvipöydässä ihmeteltiin!
Nyt on jo sänki kasvanut :)

Sirpa kirjoitti...

Hyvä, että vaiva selvisi ja löytyy lääkkeet.

Menina kirjoitti...

Mekin joskus katsellaan lintuja netissä :) Ääniä pitää aina ihmetellä, varsinkin jos ne tulee jostakin trooppisesta paikasta ;)

Meilläkin selvä jako (isin tyttö ja mammanpoika ;) Vaan saas nähdä kenet Sanni valitsee...

Voi noita inhottavia vaivoja, joille ei oikein löydy järkevää syytä. Toivottavasti lääkkeestä on apua! Sekö ei siis johdu kutinasta ollenkaan?
Arvaas mietinkö taas kaikenlaista kun Sanni on alkantu rapsuttelemaan itseään leuan alta... että onko allergiaa jne. Pitää nyt vissiin seurata pidempään kuin pari päivää ;D

Voi meillä nuo sai pitkästä aikaa sydäntä ja niin alkoi taas paastoaminen... Eli odottavat vain jatkuvasti lisää, eivätkä suostu syömään juurikaan muuta. Pitäisiköhän joskus ottaa sydän maraton ja syöttää pelkästään sitä viikko putkeen, josko sitten kyllästyisivät ;D

Onko se punoitus ikenen ja hampaan rajapinnassa? Miten tiesi että johtuu raksuista?
Meillä näitä hammasvaivaisia on ja Kisulla jatkuvasti pientä ientulehdusta. Virbacin hammastahna on hyvä, sitä voi vaikka syöttää sormesta jos harjaus ei onnistu. Käytän myös Hexarinseä, jolla pyyhin ikeniä =todella hyvä :) Mutta Kisultahan joutuu lisäksi päivittäin harjaamaan hampaita parodontiitin takia.

Lendi kirjoitti...

Sirpa: Oli kyllä hyvä, että mitään järeämpää ei tarvittu!

Menina: Siis Micin vaiva ei johdu kutinasta. Se on hormoonihäiriö ja pään sisäistä "kutinaa".
Toivotaan, että Sannin alkutaival tosiaan on allergiton eikä tarvitse heti mietti että "mitä jos..".

Lievä punoitus siis on ihan hampaan ja ikenen rajassa.
Itse vain päättelin että olisi raksuista, kun toisinaan Mici ähmäsee niitä illalla reippaasti ja toisinaan vain pari. Eli raksujen määrä on TODELLA vähäinen ja ajattelin, että ehkä raksut on/oli ärsyttäny ikeniä.

Kuitenkaan vakavaa sekään ei vielä ole, eli äkkiä kieltä kehiin ;) Ajattelin sitä kokeilla ensin ja jos ei auta, niin sitten voisin kokeilla noita mitä mainitsit. Kiitos paljon vinkeistä :D