lauantai 15. elokuuta 2009

Kuin kalat verkossa!

lauantai 15. elokuuta 2009
Muutimme heinäkuun alussa uuteen kotiin ja tiesimme, että meitä odottaisi TAAS parvekkeen verkotus. Lupaa odoteltiin muutamia viikkoja, koska vuokranantajamme oli lomalla. Onneksi se lopulta saatiin!

Nyt olimme verkotuksessa huomattavasti viisaampia sitten viime kerran. Suunnittelimme verkotuksen kulmarautoja myöten todella tarkasti, jotta saisimme siitä kerralla hyvän. Lisäksi avopuolisoni isä tuli rakentamaan sitä hänen kaveriksi :D Näin säästyttiin ylimääräisiltä hampaiden kiristelyiltä ;)

Puut ostimme työpaikaltani, Puukeskukselta, edulliseen henkilökuntahintaan ;) Lisäksi Puukeskukselta saa myös kaikkea rautakauppa tavaraa, eli sieltä saatiin kaikki tarvikkeet.
Hintaa puille, ruuveille, kulmaraudoille, maalille ym. pikku sälälle tuli n. 100€.

Verkko on ostettu K- Raudasta ja maksoi kokonaisuudessaan 50€. Eli mielestäni suhteellisen edullisesti päästiin, kun kaikki piti ostaa.

Tässä kuva alkumetreiltä. Aloitimme juuri puiden maalauksen:


Ensimmäisen päivän jälkeen verkotus jäi hieman kesken, mutta kehikko oli jo pystyssä:



Miciä ärsytti koko eilinen päivä, kun ei ymmärtänyt lainkaan mitä parvekkeella tapahtuu. Protestoi puremalla kaikkia tavaroita! Tässä oli kohteena verkko:


Kuva "ovesta" josta voi tuulettaa esim. mattoja. Ovi on myös erittäin kätevä, jos meille syttyisi tulipalo...


Onnellinen kuluttaja:


"Rysähtääköhän tämä?"


"Ilmeisesti ei.. mitenkäs minä.. alas.. niin.. ÄITIIII!"


Tässä kuva ulkoapäin:


Mici bongasi heti ulkokissan:


Mörrillä ei ole hajuakaan mitä ympärillä on tapahtunut.. ei siis vieläkään :D

21 kommenttia:

Nasti kirjoitti...

Hienoa! Avokkihan vois kohta perustaa parvekkeiden verkotusfirman :)

SinikkaHelena kirjoitti...

Hienot senssit kisuleillanne.Kelpaapi testailla uutta ulkoilualuetta,ja täydet pisteet taisi tulla,mielenkiinnosta päätellen.
Hienoja kuviakin näpsit!
Hyviä hetkiä kaikille jatkossakin!

Kuovi kirjoitti...

Tosi hieno verkotus! Kyllä kissojen nyt kelpaa! Meidän ei onneksi tässä asunnossa ole tarvinut käydä tuota läpi, asutaan luhtitalon maantasakerroksessa ja Juusolla on hihnassa takapihalla ulkoilumahdollisuus. Mutta täytyypäs idea laittaa korvan taakse, kun mekin varmaan ollaan vuoden sisään muuttamassa tästä ja tietysti todennäköisesti kerrostaloon ainakin joksikin aikaa, joten tuokin on meillä varmaan sitten edessä, ellei satu olemaan parvekelasitusta...

tiikeri vai leijona kirjoitti...

Hei Lendi, arvaas mitä! Meille tulee se Gastonin sisko Gini! Hauskojapa ovat kuvatekstisi ja kivoja juttuja kissoista :). Joo eiks olekin upeita kisuvauvoja Gaston ja Gini.

Toivottavasti tavataan joskus!
-kisuvauvaterkuin-

ritvau kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
ritvau kirjoitti...

Upeat on systeemit. Kyllä olisi varmasti menekkiä tuollaisille "kissaparvekkeille"

Villikissa kirjoitti...

Komea ja taidokas verkotus. Kelpaa kisujen katsella maisemia ja naapurien kissoja.

Nuutu kirjoitti...

Hienolta näyttää :D Toi ovi on kyllä fiksu. Mulla on kans ollu suunnitelmissa, että sitten jos se verkotus joskus saadaan, niin siihen on pakko saada joku ovi. Juurikin sen takia, kun matot laitan aina tuulettumaan kaiteelle, ja sitten on se pakoreitti turvattu jos jotain tapahtuu. Niin no, ihan heti ei kyllä aleta hyppimään komannesta kerroksesta alas ilman mitään tikkaita xD
Ja se ovihan oli nyt viimeksi se, jolloin ukko löi hansakat tiskiin ja pakin päälle. Se ei ala mitään helkatin oviakin siihen suunnittelemaan ja tekemään. Ja miehenä ei millään usko, että jopa minä voisin olla niin näppärä että suunnittelisin kaiken valmiiksi ja vielä auttaisin sitä siinä projektissa <:D

Lendi kirjoitti...

Nasti: Joo :D Meidän pitää varmaan pistää uusi firma pystyyn ;) Ei vaan, jospa tuo nyt olisi tuossa siihen asti, että saadaan se oma pikku mökki metsän keskeltä.. Ja sinne sitten ihan aitaus!

Sinikka: Oli kyllä kova meno Micillä heti kun sinne pääsi :) Huomasi että ovat kaivanneet partsiulkoiluja! On ollut parveke kovassa huudossa koko illan.

Kuovi: Kyllä suunnittelu kannatti! Avokin isä sano, että oli tosi helppoa tehdä, kun kaikki oli valmiina. Ollaan ulkonäöllisesti tosi tyytyväisiä partsiin, koska viimeksi meillä oli sellainen epävarma kyhäelmä... Nyt ei haluttu tinkiä mistään.

Tiikeri: No mutta hei :D Olikin Pirjon kanssa pari päivää sitten puhelimessa ja hän kertoi teistä :) Ihanaa, että Gini sai kodin!

Me ollaan vuosi odotettu pentua ja lopulta luovuttiin "väriodotuksesta" koska Gaston vei sydämeni ensi rääkäisyllä, siis kirjaimellisesti puhelimen välityksellä.

Toivottavasti todellakin tavattaisiin! Oletteko ajatelleet käyttää Giniä näyttelyissä? Itse ajattelin Gastonin kanssa hypähtää siihen maailmaan mukaan, joten jos ei muualla niin edes näyttelyissä nähtäisiin :)

Parin viikon päästä mennään Kassua katsomaan. Pelottaa jo etukäteen, kun varmaan purskahdan itkuun kun vihdoin näen Gastonin :D

Ritva: Uskon myös, että tosi moni painii verkotusongelmien kanssa. Onhan siinä oma hommansa ja vaivansa, mutta kyllä vain se on sen arvoista! Ihanaa oli antaa Micin rauhassa kiipeillä pitkin verkkoa, kun tiesi ettei hän karkuun pääse.

Villikissa: Mici on tänään seurannut naapurin nuorison juopotteluja.. Että sellainen Ulla Taalasmaa meillä ;)

Nuutu: Voi harmi.. On tosiaan oma hommansa, mutta on se itsellekin vaan helpotus, kun saa laittaa partsin oven auki! Ei tarvitse kytätä kuka sieltä kohta livahtaa karkuun. Varsinkin helteiden aikaan tuo on ehkä maailman näppärin keksintö ;)
Yritä nyt vaan suostutella sitä körilästäsi SINULLE apuun, se vaiva kannattaa todellakin ;)

tiikeri vai leijona kirjoitti...

Juu, näyttelyyn toki ! Me kävimme jo Giniä katsomassa kun oli 4 vk täynnä, kovasti jo tappelivatkin keskenään, Gaston vähän antoi turpiin Ginille, joka tosin potki vimmatusi takaisin :) Ja uudestaan ollaan menossa kuun lopussa jos vain pirjo meidät sinne huolii:). Kerro sitten ihmeessä myös Ginin kuulumiset jooko :). (Tajuttoman ihania ovat, potria vauvoja).

Lendi kirjoitti...

Tiikeri: Hienoa, että ainakin näyttelyissä nähdään!
Olikin puhe, että olitte käyneet katsomassa kaksikon :) Itse odotan kovasti, että näen poitsun <3 Totta kai kerron kuulumiset ja varmaan sinulle voi lähettää myös kuvia? Kuitenkin räpsitään kuvia kun mielipuolet, niin voidaan samalla Ginistäkin ottaa, jos vain haluat?
Ja meillekin päin saa laittaa Gastonin kuulumisia kun käytte siellä! Onneksi saadaan pian lapset kotiin!

Satu kirjoitti...

Hieno parvekeverkotus :) Meillä on vain parvekelasit, mutta kerrostalokyylän virka onnistuu Maijalta niidenkin avulla :)

Sirpa kirjoitti...

Upea ja tukevan näköinen parvekeverkotus! :)

Lendi kirjoitti...

Satu: Kyllä näiltä kyyliltä onnistuu vaikka pikkurillin menevästä raosta tuo kyttääminen ;)
Mörri ei ole niin röyhkeä kyylä mitä Mici on... Eli hän hoitaa kyttäämiset Mörrinkin puolesta.

Sirpa ja Kollo: Kiitos :) On se kyllä tosi hyvä ja tukeva ollut. Voi näin vuorokauden pomppimisen jälkeen jo todeta. Ei hivahdakaan vaikka siellä roikutaan. Eli oli onnistunut hanke :D

Elina V. kirjoitti...

Hienon näköinen verkotus. Ihanaa että ootte jaksaneet tuollaisen värkätä. Oli muuten upean näköinen tabbykissa siellä vapaana. Kuka kumma sellaisen söpöläisen päästää vapaana liikkumaan???

Menina kirjoitti...

U-PE-A! Kyllä tosiaan harjoitus tekee mestarin - meillekin tollanen!
Mekin tehtäisiin verkotus alusta alkaen erilailla nyt. Tukevahan tuo on (koko kolmikko testaa kiipeilyvahvuutta päivittäin), mutta ei niin siisti/kaunis ja palo(ulostautumis)turvallinen.

Voi sitä Mörriä, ihan tiedottomana koko ihanuudesta :) Mici näyttää todellakin olevan ihan innoissaan, onneksi kesää ja partsi-ilmojakin on vielä jäljellä niin molemmat pääsevät nautiskelemaan - ja pian se kolmaskin :)

Varmasti tuo tunteet pintaan kun vihdoin näette pikkuisen. Arvaas repesinkö kun hain Sannia - vaikka odotusaika ei ole mitään verrattuna teihin. Oli aivan suunnattoman ihanaa ja liikuttavaa kun nostin pienen ensimmäistä kertaa syliini...
Kolme kertaa olen päässyt kokemaan sen onnen hetken, kun ensimmäisen kerran kohdataan, enkä unohda ikinä! niisk.. :)

Lendi kirjoitti...

Elina: Se vapaana oleva kissa on tosiaan ihan mielettömän kaunis. Kaulapantakin hänellä näkyi olevan. Olen jutellut parvekeelta aikaisemmin tämän tapauksen kanssa ja kovasti oli toisella asiaa. Lähti sitten karkuun kun naapurista alkoi kuulumaan pauketta. Mutta hän on kyllä mitä kaunein tapaus. Harmi todella että joku uskaltaa pitää kissaa vapaana :/

Menina: Mici on käynyt pari kertaa vielä kokeilemassa verkon kestoa, mutta kiipeäminen on loppunut kun joudun hänet pelastamaan sieltä ylhäältä :D

Me mietittiin nyt Gastoninkin kokoa tässä verkotuksessa ja takulla tämä kestää herran jysäyttelyt :) On itselläkin turvallinen olo kun saa pojat vaan pistää partsille ja tietää että sieltä ei kukaan karkaa.

Mörri älysi vasta myöhemmin illalla, että mitä oli tapahtunut :D Oli aivan tohkeissaan tänä aamuna, kävi ulkoilemassa ja sai vähän väliä onnellisuus hepuleita!

Voi olla että pari tippaa tulee vuodatettua Gastonin näkemisen ansiosta. Pelkkä ajatuskin liikuttaa.. sniff..

Unknown kirjoitti...

Hei Lendi, laitatko minulle s.postit oikeaan osoitteeseeni etunimi.sukunimi@gmail.com, uusi tiikeri vai leijona -tilini katosi taivaan tuuliin.
-toivoo Ginin omistaja-

Lendi kirjoitti...

Tero: Itse asiassa en tiedä sukunimeäsi :D Jos viitsit niin laita minulle postia tähän osoitteeseen:
maine.coon1@luukku.com

Outi kirjoitti...

Tulipa tosi hieno kissaparveke! Ja tuo "kielen näyttö kuva", ei ensin edes huomannut verkkoa, kun hämmentyi niin. :)

Lendi kirjoitti...

Outi: Kiitos :) Kovassa käytössä partsi on, oli keli mikä tahansa, niin siellä vaan törötellään. Tilattiin uusi kiipeilypuu, niin saa vanhat viedä pihalle. On vielä enemmän tähystyspaikkoja sen jälkeen!